boost

BOOST

Give yourself that extra boost!

Чист, Растителен, Моќ*

Boost е додаток во исхраната во форма на таблета. Создаден е да ги намали заморот и поспаноста и истовремено да ви даде чувство на удобност на сопственото тело. Освен тоа, B:HIP Boost придонесува за нормален метаболизам за создавање енергија како и за нормално функционирање на имунолошкиот систем. Дополнително, содржината на витамини во Boost помага да се заштитат телесните клетки од оксидациско оштетување. Најголем ефект од boost ќе имате ако го користите меѓу оброци.

Чист, Растителен, Моќ*

– Чист бидејќи нема додаток на шеќер
– Растителен се однесува на фактот дека во Индиго има голем број овошни прашоци и растителни состојки.
– Моќ се однесува на декларациите за здравје од EFSA за витамините Б3, Б6 и Б12

Boost е создаден за да го зајакне телото како резултат на содржината на витамин Б3, Б6 и Б12 и витамин Ц, коишто придонесуваат за:

– Намалување на заморот и поспаноста
– Нормална функција на имунолошкиот и на нервниот систем
– Нормална психолошка функција
– Нормално создавање на колаген за нормална функција на крвните садови
– Нормален метаболизам за создавање на енергија, хомоцистеин и протеин и гликоген
– Нормално создавање на црвени крвни клетки и заштита на клетките од оксидациски стрес

Не можете да ги најдете производите на BOOST во редовна продажба. Ние цврсто веруваме дека треба да има објаснување за производите и вие како потрошувач треба да добиете совет како да ги користите на најдобар начин, за да го добиете максимумот од истите. Токму затоа производите на FUSION можете да ги купите само од вашиот тренер или личен дистрибутер.

Најважно

check-boost Овес бета-глукан
check-boost Екстракт од зрназрна од зелено кафе
check-boost Екстракт од боровинка од ЕНИ
check-boost Polyphenol-C™ мешавина од ENI
check-boost Екстракт од какао

Состојки

Овес бета глукан (Avena sativa), стабилизатор: микрокристалин целулоза, кафеави алги ( Laminaria digitatae Algae), екстракт од зрна од зелено кафе (Coffea robusta L.), калциум (Algas calcareas), полифенол Ц (мешавина од: Vitis vinifera, Vaccinium macrocarpon, Rubus laciniatus, armeniacus, ursinus, fruticosus, Rubus idaeus, rubus stringosus), екстракт од папаја (Carica papaya L.), екстракт од зелен чај (Camelia sinensis (L.) Kuntze), екстракт од какао (Theobroma cocoa), екстракт од спанаќ (Spinacia oleracea L.), агенс против згрутчување: магнезиумови соли од масни киселини, агенс против згрутчување: силициум диоксид, капсаицин (Capsicum annuum L.), стабилизатор: поливинилпиролидон, витамин Б6 (Pyridoxine hydrochloride), хром (chromium piccolinate), витамин Б12 (Cyanocobalamin).

Нутритивни вредности

Содржи Количина на дневна доза %DRI*
Vitamin B6 6 mg 536%
Vitamin B12 12 μg 480%
Chromium 60 μg 150%